Geen producten in uw winkelmand.

Archives for Filter

Costa Rica Luis Campos

COSTA RICA Costa Rica produceert jaarlijks ongeveer 1.500.000 zakken (60kg) Arabica koffie. Hiervan worden ongeveer 1.000.000 zakken geëxporteerd. Costa Rica kent een lange traditie van koffie-export. Al in het midden van de 19e eeuw werd de eerste koffie naar Engeland geëxporteerd. Costa Rica heeft 8 productieregio’s, maar meer dan 50% van de productie komt uit...

Kenia Cross Medicare

KENIA Koffieproductie in Kenia startte ongeveer rond 1880, toen Franse missionarissen koffiezaden meenamen naar de 'Taita hills'. Ongeveer 70% van de totale Keniaanse koffieproductie van de 800.000 zestig kilo balen komt uit Centraal Kenia - Kiambu, Kirinyaga, Murang’a and Nier. Ruim de helft (ca. 55%) hiervan wordt geproduceerd door kleine boeren die zijn georganiseerd in coöperatieven. De coöperatieven...

Ethiopië natural Sidamo Nensebo

ETHIOPIË   Volgens velen is Ethiopië ‘the home of coffee’; de koffieplant zou hier door een schaapsherder (Kaldi) zijn gevonden. De plant is later via het Midden Oosten en daarna Europa verder over de wereld verspreid. Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt...

Ethiopië Sidamo Wolichu Wachu

ETHIOPIË Volgens velen is Ethiopië ‘the home of coffee’; de koffieplant zou hier door een schaapsherder (Kaldi) zijn gevonden. De plant is later via het Midden Oosten en daarna Europa verder over de wereld verspreid. Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd....