Geen producten in uw winkelmand.

Thailand Doi Pangkhon

Thailand Doi Pangkhon

THAILAND

Thailand is niet erg bekend als koffieproducerend land. Met een productie van meer dan 50.000 ton per jaar is het wereldwijd nummer 18 qua productievolume. Meer dan 90% van de productie is Robusta koffie. De koffie wordt voornamelijk verbouwd rond het noordelijk gelegen Chang Rai. In de jaren 80 werd de productie van koffie gestimuleerd door de Thaise regering in een poging boeren te laten overstappen van de productie van opium. Vanwege de hoge importtarieven op koffie wordt het overgrote deel van de koffieproductie in Thailand verkocht en geconsumeerd. Minder dan 1% van de Thaise koffie wordt geëxporteerd.

 

PLANTAGE

 

De Doi Pangkhon koffie uit de regio rondom Chang Rai. De koffie groeit op een hoogte tussen 1.250 en 1.500 meter boven zeeniveau. Hoewel deze koffie nieuw is op de international markt, verbouwen de boeren rond Doi Pangkhon  al meer dan 40 jaar koffie.

Beanspire, de exporteur van de koffie, heeft de laatste jaren zeer actief de families van Doi Pangkhon geholpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de koffie. Ons Pangkhon microlot, is afkomstig van twee zeer ondernemende familieleden van de Becheku familie van de Akha hilltribe: Ata en Pupae.
Ata is met 30 jaar de oudste van drie broers en zussen. Pupae is Ata’s 26 jarige zus. Ze werkte voorheen in Korea en Taiwan, voordat ze terugkeerde naar Doi Pangkhon om haar broer te helpen bij het verbouwen van koffie.
Dit is één van de weinige groepen in Thailand die de bessen verwerkt op een ‘Kenia style’ dubbele fermentatie (koffie is handgeplukt, gepulpt, 12 uur droge fermentatie, 18 uur natte fermentatie, gewassen met vers bergwater, daarna zongedroogd op  verhoogde droogbedden). Het resultaat is een zeer schone koffie met typische ‘Aziatische’ kruidige smaken, maar gecombineerd met een zoetheid die je niet vaak terugvindt in andere Aziatische koffies.

Smaakomschrijving: cacao, ceder en kruidig

 

  • Regio:Chang Rai
  • Plantage:Doi Pangkhon Group
  • Groeihoogte:1.250 - 1.500 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Typica, Bourbon & Catuai
  • Proces:Washed
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!