Geen producten in uw winkelmand.

Nicaragua El Bosque

Nicaragua El Bosque

NICARAGUA

De productie van ‘specialty coffee’ in Nicaragua werd de laatste tientallen jaren gehinderd door een onstabiel politiek klimaat, burgeroorlog en natuurrampen. In de jaren ’80 en ’90 werden veel plantages verlaten of slecht onderhouden. In 1998 richtte orkaan Mitch een ravage aan en werd een groot deel van de infrastructuur aangetast. Vele koffieboeren en arbeiders werden werkloos. Daarna had de koffiecrisis van 1999 – 2003 een verlammend effect op de koffie-industrie van het land. Na hervormingen in de industrie, kunnen boeren uit Nicaragua sinds een aantal jaar zelfstandig koffie als ‘single estate’ exporteren, met gevolg dat er steeds meer bijzondere koffies uit Nicaragua komen. 

 

PLANTAGE

Finca El Bosque is de prachtige plantage in het Dipilto & Jalapa gebergte bij de grens van Honduras. De plantage is sinds 1991 in beheer van Julio Peralta, en beslaat in totaal 3 berghellingen. De plantage is 112 hectare groot, waarvan 42 hectare wordt gebruikt voor het verbouwen van koffie. Op rest van het land groeien inheemse bomen bomen en planten. Dit zorgt voor een grote biodiversiteit en biedt de koffieplanten de benodigde schaduw en houdt de grond gezond.

De bonen zijn verwerkt volgens de Honey methode. Dit houdt in dat na de pluk de bessen ontdaan worden van de schil en een deel van het vruchtvlees. Het plakkerige zoete laagje blijft voor het grootste gedeelte intact en trekt in tijdens het drogen van de boon. Dit zorgt voor de zoete en licht fruitige resultaat.

Smaakomschrijving: amandel, mandarijn & maple syrup

 

  • Regio:Nueva Segovia
  • Plantage:Finca El Bosque
  • Groeihoogte:1.300 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Catuai
  • Proces:Red Honey
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!