Home / Kenia Sakami

Kenia Sakami

KENIA SAKAMI 
Koffieproductie in Kenia startte ongeveer rond 1880, toen Franse missionarissen koffiezaden meenamen naar de ‘Taita hills’. Ongeveer 70% van de totale Keniaanse koffieproductie van de 800.000 zestig kilo balen komt uit Centraal Kenia – Kiambu, Kirinyaga, Murang’a and Nieri.
De Sakami koffie is direct ingekocht bij de boer, zonder tussenkomst van de veiling. Sakami Ranches Ltd is een agrarisch familiebedrijf dat in 2004 werd opgericht.Ze houden zich bezig met het verbouwen van koffie, macademia, avocado, zuivel en groenten. Sakami Estate is gelegen in Trans Nzoia County in West Kenya, op de hellingen van Mount Elgon. Het is één van de meest duurzame plantages van Kenia met een ‘wet mill’ die volledig draait op zonne-energie. In 2014 werden de eerste koffiebomen geplant. Sindsdien hebben ze de plantage geleidelijk uitgebreid naar ongeveer 60.000 planten, hoofdzakelijk van de Ruiu11, Batian, SL28 and K7 variëteit.

Naast de traditionele washed coffees produceren ze ook naturals. Onze lot is een Washed AA. AA staat voor de selectie op grootte, de grootste bonen krijgen de gradatie AA, de iets kleinere bonen AB. In de koffie zul je smaken vinden van grapefruit, rozijnen, blauwe bes en chocolade. De koffie heeft iets meer body dan de meeste koffies uit Kenia en heeft de kenmerkende citrus aciditeit, die Keniaanse koffies zo kenmerkt.

Smaakomschrijving: grapefruit, rozijn, chocolade

 

  • Regio:Trans Nzoia County
  • Plantage:Sakami Estate
  • Groeihoogte:1.800 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Batian
  • Proces:Washed
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!