Geen producten in uw winkelmand.

Ethiopië Sidamo Wolichu Wachu

WOLICHU WACHU

ETHIOPIË

Volgens velen is Ethiopië ‘the home of coffee’; de koffieplant zou hier door een schaapsherder (Kaldi) zijn gevonden. De plant is later via het Midden Oosten en daarna Europa verder over de wereld verspreid. Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. De vijf belangrijkste koffieregio’s zijn: Djimmah, Limmu, Harrar, Yirgacheffe en Sidamo. Ethiopische koffie staat bekend om zijn grote diversiteit aan smaken en daardoor is de koffie erg geliefd onder koffiebranders.

De koffie-industrie is erg belangrijk voor Ethiopië, omdat ongeveer 70% van de totale jaarlijkse inkomsten uit de export van koffie komt. Ongeveer 15 miljoen Ethiopiërs zijn werkzaam in de koffie-industrie. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

 

PLANTAGE

Deze koffie is afkomstig uit de Guji regio in het zuiden van Ethiopie. De Guji regio staat bekend om zijn complexe en gebalanceerde koffies.

Wolichu Wachu is de naam van het washing station. Ze betrekken koffiebessen van ongeveer 4.500 voornamelijk kleine boeren met minder dan een halve hectare grond.
Wolichu Wachu is een nieuw washing station, opgericht in 2017.  Doordat het station nieuw gebouwd is, is het ingedeeld volgens de laatste inzichten in koffieverwerkingstechnieken, zodat de bessen op een effectieve manier gewassen en gedroogd kunnen worden.
De koffiebessen worden gepulpt en vervolgens 36 tot 72 uur gefermenteerd in soaking tanks. Na de fermentatie gaan de bonen door het waskanaal en worden de verschillende kwaliteiten gescheiden. Tot slot worden de bonen verplaatst naar droogbedden, waar ze gemiddeld 12 dagen te drogen worden gelegd.

Smaakomschrijving: perzik, limoen & zwarte thee

 

  • Regio:Uraga, Guij Zone
  • Plantage:Wolichu Wachu
  • Groeihoogte:2.100 -2.300 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Bourbon
  • Proces:Washed
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!