Home / Ethiopië Shantawene

Ethiopië Shantawene

ETHIOPIË SHANTAWENE ANAEROBIC

Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

Deze koffie komt van het Ayla washing station. Het washing station is eigendom van Testi Coffee PLC en wordt gerund door Faysel Yonis. Het is gelegen in Shantawene.  Shantawene is een kleine gemeenschap in het Oosten van Sidamo dichtbij het Harend Forest Preserve.
De koffiebessen zijn verwerkt door middel van een natural anaerobic fermentatie proces. De rijpe koffiebessen worden in een gesealde tank gedaan, waar ze gedurende 7 dagen worden gefermenteerd.
Hierna worden de bessen uit de tanks gehaald en op droogbedden in 30 dagen gedroogd.

De koffie is erg gelaagd en complex met smaken van viooltjes, perzik en ananas. Een echte smaakbom!

 

  • Regio:Sidama, Bensa
  • Plantage:Ayla CWS
  • Groeihoogte:1.950 -2.100 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Kurume
  • Proces:Natural Anaerobic
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!