Home / Ethiopië Shantawene Natural Anaerobic

Ethiopië Shantawene Natural Anaerobic

ETHIOPIË SHANTAWENE NATURAL ANAEROBIC

Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

Deze koffie komt van het Ayla washing station. Het washing station is eigendom van Testi Coffee PLC en wordt gerund door Faysel Yonis. Het is gelegen in Shantawene village.  Shantawene is een kleine gemeenschap in het Oosten van Sidamo dichtbij het Harena Forest Preserve. Ongeveer 400 ‘smallholder farmers’ leveren hun koffiebessen bij de drie verschillende verzamelpunten in Shantawene. Zij brengen de koffies weer bij het Ayla washing station. Ayla exporteert jaarlijks ongeveer 5 containers met koffie.

Bij de Ayla station worden de koffies volgens drie verschillende methoden verwerkt. Ze produceren washed, natural en anaerobic koffies. Deze lot is verwerkt als ‘Natural anaerobic’. De koffie is super funky met hele sterke aroma’s. De koffie erg gelaagd met diepe smaken van perzik, ananas en viool.

 

  • Regio:Shantawene Village, Bensa
  • Plantage:Ayla CWS
  • Groeihoogte:1.950 -2.100 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Kurume
  • Proces:Natural Anaerobic
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!