Geen producten in uw winkelmand.

Ethiopië Natural Sidamo Nensebo

Ethiopie Nensebo

ETHIOPIË

 

Volgens velen is Ethiopië ‘the home of coffee’; de koffieplant zou hier door een schaapsherder (Kaldi) zijn gevonden. De plant is later via het Midden Oosten en daarna Europa verder over de wereld verspreid. Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. De vijf belangrijkste koffieregio’s zijn: Djimmah, Limmu, Harrar, Yirgacheffe en Sidamo. Ethiopische koffie staat bekend om zijn grote diversiteit aan smaken en daardoor is de koffie erg geliefd onder koffiebranders.

De koffie-industrie is erg belangrijk voor Ethiopië, omdat ongeveer 70% van de totale jaarlijkse inkomsten uit de export van koffie komt. Ongeveer 15 miljoen Ethiopiërs zijn werkzaam in de koffie-industrie. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

 

PLANTAGE

Deze koffie is afkomstig uit de Sidamo regio in het zuiden van Ethiopie. De naam van de koffie ‘Nensebo’ komt van de Wordea (gebied) binnen Sidamo district. De koffie is verwerkt door het Jaal ‘washing station’. Ze verzamelen koffiebessen van kleine boeren in de omgeving van Nensebo village.

De bessen zijn verwerkt volgens de ‘Natural’, zongedroogde methode, waardoor de koffie zijn kenmerkende intens fruitige aroma krijgt.

Smaakomschrijving: aardbei, kers & framboos

 

  • Regio:Nensebo, Oromia
  • Plantage:Jaal
  • Groeihoogte:1.850 -2.000 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Heirloom
  • Proces:Natural
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!