Home / Ethiopië Natural Wolichu Wachu

Ethiopië Natural Wolichu Wachu

ETHIOPIË NATURAL WOLICHU WACHU

Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

Deze koffie is afkomstig uit de Guji regio in het zuiden van Ethiopie. De Guji regio staat bekend om zijn complexe en gebalanceerde koffies.

Wolichu Wachu is de naam van het washing station – de plek waar de bessen verwerkt worden. Het is een vrij nieuw washing station; opgericht in 2017. Hoewel ze betrekkelijk nieuw zijn, hebben ze in korte tijd al een goed reputatie opgebouwd.  Ze betrekken koffiebessen van ongeveer 4.500 voornamelijk kleine boeren met minder dan een halve hectare grond.

De bessen van deze koffie zijn verwerkt volgens de ‘Natural’- zongedroogde- methode, waardoor de koffie zijn kenmerkende intens fruitige aroma krijgt.

 

Smaakomschrijving: aardbei, cream, bloemig

 

  • Regio:Uraga, Guji
  • Plantage:Wolichu Wachu
  • Groeihoogte:2.100 -2.300 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Heirloom
  • Proces:Natural
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!