Home / Ethiopië Shakiso

Ethiopië Shakiso

ETHIOPIË SHAKISO

Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

Deze koffie komt van het Ayla washing station. Het washing station is eigendom van Testi Coffee PLC en wordt gerund door Faysel Yonis. Het is gelegen in één van onze favoriete regio’s in Ethiopie: Guji woreda. De koffiebessen zijn afkomstig van boeren in Shakiso regio. Ongeveer 800 ‘smallholder farmers’ leveren hun koffiebessen bij de Gigesa washing station waar de koffiebessen worden verwerkt. De plantages die aan Gigesa leveren zijn gelegen op 1800 tot 2000 meter boven zeeniveau. Gigesa washing station exporteert jaarlijks ongeveer 6 containers koffie.

De koffie is erg gelaagd en complex met smaken van perzik, citroen, en hibiscus.

 

  • Regio:Hambela, Guij Zone
  • Plantage:Hambela Arifi
  • Groeihoogte:2.100 -2.400 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Bourbon
  • Proces:Washed
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!