Geen producten in uw winkelmand.

Ethiopië Yirgacheffe Adorsi

Ethiopie Adorsi

ETHIOPIË

Volgens velen is Ethiopië ‘the home of coffee’; de koffieplant zou hier door een schaapsherder (Kaldi) zijn gevonden. De plant is later via het Midden Oosten en daarna Europa verder over de wereld verspreid. Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. De vijf belangrijkste koffieregio’s zijn: Djimmah, Limmu, Harrar, Yirgacheffe en Sidamo. Ethiopische koffie staat bekend om zijn grote diversiteit aan smaken en daardoor is de koffie erg geliefd onder koffiebranders.

De koffie-industrie is erg belangrijk voor Ethiopië, omdat ongeveer 70% van de totale jaarlijkse inkomsten uit de export van koffie komt. Ongeveer 15 miljoen Ethiopiërs zijn werkzaam in de koffie-industrie. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

 

PLANTAGE

De koffie komt uit de bekende Yirgacheffe regio. De koffie groeit op een hoogte van 1.900 – 2.100 meter en is verwerkt door het Adorsi Washing Station.
Deze lot is geproduceerd door ongeveer 900 kleine boeren, die hun bessen bij het washing station afleveren.

Smaakomschrijving: Jasmijn, perzik,

 

  • Regio:Yirgacheffe
  • Plantage:Adorsi
  • Groeihoogte:1.900 - 2.100 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Kurume
  • Proces:Washed
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!