Geen producten in uw winkelmand.

Costa Rica Luis Campos

costa-rica

COSTA RICA

Costa Rica produceert jaarlijks ongeveer 1.500.000 zakken (60kg) Arabica koffie. Hiervan worden ongeveer 1.000.000 zakken geëxporteerd.

Costa Rica kent een lange traditie van koffie-export. Al in het midden van de 19e eeuw werd de eerste koffie naar Engeland geëxporteerd. Costa Rica heeft 8 productieregio’s, maar meer dan 50% van de productie komt uit de hoger gelegen Western Valley en Tarrazu regio’s. In deze regio’s wordt de koffie op een hoogte tussen 1.200 en 1.700 meter verbouwd. Uit deze hoger gelegen gebieden komen de meeste Costa Ricaanse specialty coffees.

 

PLANTAGE

De koffie is afkomstig uit de bekende Tarrazu regio. De koffie is geproduceerd door Ismael Navarro en verwerkt door Luis Campos. Luis Campos is een van de grondleggers van de Anaerobic fermentatiemethode. Deze manier van fermenteren, waarbij de koffiebonen met koffiepulp in grote RVS silos worden gedaan. levert de intense en ongewone  smaken op in deze koffie.

 

  • Regio:Tarrazu
  • Plantage:Ismael Navarro
  • Groeihoogte:1.400 -1.700 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Catuai & Caturra
  • Proces:Anaerobic
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!