Geen producten in uw winkelmand.

Colombia La Portada

Colombia La Portada

COLOMBIA

Colombia is met 12 miljoen balen per jaar de op twee na grootste koffieproducent  ter wereld (na Brazilie en Vietnam). Koffieproductie begon ongeveer in 1835 en is lang het belangrijkste exportproduct geweest. Colombia heeft ongeveer 875.000 hectare met koffieplanten verdeeld over 14 regio’s.
Het grootste gedeelte van de productie komt van kleine plantages (‘smallholders’); 60% komt van boeren met minder dan één hectare grond, terwijl slechts 5% meer dan 20 hectare heeft.

 

PLANTAGE

La Portada is een plantage gelegen in het plaatsje La Chaquira. Een klein dorpje vlakbij het bekendere San Agustin in het Huila departement. De plantage is 5 hectare groot, waarvan 1,5 hectare is beplant met koffiebomen. La Portada is gelegen op ongeveer 1.750 meter boven zeeniveau.
De eigenaar van de plantage, Hildebrando Angel, is een nieuwe koffieboer. Ondanks dat hij al 12 jaar op de boerderij woonde, verbouwde hij er geen enkel agrarisch product. Op zijn vader’s aanraden begon hij een aantal jaren geleden met het produceren van koffie.
Na het volgen van verschillende cursussen en trainingen en het bestuderen van verschillende plantvarieteiten, kochten zij hun eerste Pink Bourbon zaden.
Dit jaar is er de eerste oogst van de Pink Bourbon planten en we zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit. De koffie is zeer gelaagd, complex en zoet met een bloemig aroma en smaken van tropisch fruit en grapefruit.

 

 

  • Regio:San Agustin, Huila
  • Plantage:La Portada
  • Groeihoogte:1.780 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Pink Bourbon
  • Proces:Washed
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!