Home / Colombia La Cristalina Decaf

Colombia La Cristalina Decaf

COLOMBIA LA CRISTALINA

Colombia is met 12 miljoen balen per jaar de op twee na grootste koffieproducent  ter wereld (na Brazilie en Vietnam). Koffieproductie begon ongeveer in 1835 en is lang het belangrijkste exportproduct geweest. Colombia heeft ongeveer 875.000 hectare met koffieplanten verdeeld over 14 regio’s.
Het grootste gedeelte van de productie komt van kleine plantages (‘smallholders’); 60% komt van boeren met minder dan één hectare grond, terwijl slechts 5% meer dan 20 hectare heeft.

De La Cristalina plantage dus gelegen nabij Quimbaya in het Quindo departement. De plantage is al meer dan 100 jaar in eigendom van de Grajales. Maria Mercedes Grajales is nu de 5e generatie aan het roer bij La Cristalina.
De totale plantage is ongeveer 19ha groot, waarvan 14 hectare beplant is met koffie. ongeveer 5 hectare van de plantage is beplant met andere bomen zoals sinaasappel, ‘platano’ en ‘cafatero’. Het overgrote deel van de planten op de Cristalina plantage is van de Castillo variëteit.
De Cristalina koffie is gedecaffineerd door middel van ‘Sugar Cane’. Kenmerkend voor dit decaf proces is dat de koffie veel van zijn aroma’s behoudt. Daarnaast levert het vaak een zeer zoete koffie op.
Het resultaat is een zoete koffie op met citrus smaken en een kruidige afdronk.

  • Regio:Quimbaya, Quindio
  • Plantage:La Cristalina
  • Groeihoogte:1.450 - 1.500 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Castillo
  • Proces:Washed Decaf
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!