Home / Colombia Jesus Ceron

Colombia Jesus Ceron

COLOMBIA JESUS CERON

Colombia is met 12 miljoen balen per jaar de op twee na grootste koffieproducent  ter wereld (na Brazilie en Vietnam).  Het grootste gedeelte van de productie komt van kleine plantages (‘smallholders’); 60% komt van boeren met minder dan één hectare grond, terwijl slechts 5% meer dan 20 hectare heeft.

De Argote koffie komt uit het afgelegen dorpje Colón Genova, gelegen op de grens van Nariño en Cauca regio in het Zuid Westen van Colombia. We kopen deze koffie sinds 2015 met behulp van This Side Up direct in bij de boer. De naam van de koffie komt van de familienaam van de boer: Argote. Juan Pablo is de eigenaar van de plantage. Hij is de tweede zoon van de Argote familie, groeide op in Colón Genova en werkt al van kinds af aan met koffie. Naast de productie van groene koffie, brandt hij ook zijn eigen geproduceerde koffie, die hij verkoopt op de lokale markt.
De Argote koffie is ingekocht met behulp van This Side Up. Hierbij wordt een ‘premium’ betaald aan Juan Pablo. Hierdoor krijgt hij twee keer zoveel geld voor zijn koffie, als wanneer hij deze via de reguliere markt zou verkopen.

Voor de Oogst van 2015 heeft This Side Up met behulp van de premium 50% van de ‘Hulling Machine’ gefinancierd zodat de Argote familie de geoogste koffiebessen zelf kan verwerken en hiervoor niet afhankelijk is van een derde partij. Hiermee krijgen zij meer controle over de verwerking van de bessen en daarmee de uiteindelijke kwaliteit van de koffie.

In de jaren erna zijn er talloze investeringen gedaan oa. nieuwe droogbedden en zijn omliggende plantages volgens dezelfde gestructureerde manier gaan werken. Dit heeft ertoe geleid dat de omliggende boeren de kwaliteit van hun koffie en daarmee hun inkomen hebben zien groeien.

 

  • Regio:Genova Colón, Nariño
  • Plantage:Jesus Ceron
  • Groeihoogte:1.950 - 2.000 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Castillo, Caturra
  • Proces:Washed
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!