Geen producten in uw winkelmand.

Brazilië Dulce

Brazil-Dulce

BRAZILIË

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld. Het land produceert ongeveer een derde van de totale wereldproductie. Brazilië kent een snel groeiende middenklasse wat een snel groeiende binnenlandse koffieconsumptie (ongeveer 5% per jaar) tot gevolg heeft. De verwachting is dat Brazilië binnenkort de Verenigde Staten inhaalt als grootste koffieconsument.

Ongeveer twee miljoen hectare aan land is gevuld met koffieplantages, hiervan is ongeveer 75% Arabica koffie. De belangrijkste productieregio’s zijn Sul de Minas, Matas de Minas, Cerrado, Chapadas de Minas, Mogiana, Paraná en Bahia. De plantages variëren in grootte van kleine familieplantages van minder dan 10 hectare tot gigantische plantages van meer dan 2.000 hectare. Het grootste deel van de productie wordt verwerkt met behulp van de zongedroogde en semi gewassen methode.

 

PLANTAGE

De Dulce koffie is afkomstig van Capricornio Coffee in Brazilië. Het is een regionale blend van bonen uit de regio’s Paraná en Sao Paolo. Tot 1960 waren dit de meest productieve regio’s van Brazilië, maar vanwege de vele vorst verplaatsten plantages zich verder noordelijk. Als gevolg van klimaatverandering geworden deze regio’s nu weer aantrekkelijker voor boeren. Capricornio vond 20 enthousiaste boeren in de de regio en begon het ‘Four Seasons’ project. Ze hielpen de boeren om hun plantage in moderne, duurzame plantages te veranderen. Met als doel: koffie produceren die voldoet aan de hoogste standaard. En dat is uitzonderlijk goed gelukt!De Dulce koffie is een mix van bonen die verwerkt zijn volgens de Natural & Pulped Natural methode. De koffie groeit op een hoogte van ongeveer 800 meter boven zeeniveau. Dit is voor specialty coffee vrij laag, maar vanwege de latitude (23 graden zuiderbreedte) ervaart de koffieplant meer stress tijdens het rijpen van de koffie. Dit leidt tot grote langzaam gerijpte koffiebessen met complexe smaakprofielen, vergelijkbaar met hoger groeiende koffies.

Smaakomschrijving: chocolade, walnoot

 

  • Regio:Paraná
  • Plantage:Capricornio Coffee
  • Groeihoogte:700 - 1.000 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Bourbon
  • Proces:Natural & Pulped Natural mix
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!