Home / Brazilië Fazenda California

Brazilië Fazenda California

BRAZILIË

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld. Het land produceert ongeveer een derde van de totale wereldproductie. Brazilië kent een snel groeiende middenklasse wat een snel groeiende binnenlandse koffieconsumptie (ongeveer 5% per jaar) tot gevolg heeft. De verwachting is dat Brazilië binnenkort de Verenigde Staten inhaalt als grootste koffieconsument.

Ongeveer twee miljoen hectare aan land is gevuld met koffieplantages, hiervan is ongeveer 75% Arabica koffie. De belangrijkste productieregio’s zijn Sul de Minas, Matas de Minas, Cerrado, Chapadas de Minas, Mogiana, Paraná en Bahia. De plantages variëren in grootte van kleine familieplantages van minder dan 10 hectare tot gigantische plantages van meer dan 2.000 hectare. Het grootste deel van de productie wordt verwerkt met behulp van de zongedroogde en semi gewassen methode.

 

PLANTAGE

De Fazenda California is gelegen in het plaatsje Jacarezinho in de staat Paraná. Paraná is een van de oudste koffieregio’s van Brazilië. De laatste halve eeuw is de productie hier flink verminderd wegens schade aan de koffieplanten door vorst. De laatste jaren zit de productie in Paraná weer in de lift.
Fazenza California is sinds 2004 eigendom van de Saldanha Rodrigues familie. Sinds zij de plantage hebben overgenomen, hebben ze een aantal veranderingen doorgevoerd en hebben zij zich meer toegelegd op het duurzaam produceren van specialty coffee. De plantage is 1.467 hectare groot, waarvan ongeveer 250 hectare is beplant met koffiebomen.

Smaakomschrijving: noten, karamel, drop

 

  • Regio:Jacarezinho, Paraná
  • Plantage:Fazenda California
  • Groeihoogte:900 - 1.000 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Obata
  • Proces:Cold Soul
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!