Geen producten in uw winkelmand.

Brazilië Pulped Natural Bota Fora

Brazilië

Brazilië Pulped Natural Bota Fora

Smaakomschrijving: chocolade, hazelnoot

Brazilië

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld. Het land produceert ongeveer een derde van de totale wereldproductie. Brazilië kent een snel groeiende middenklasse wat een snel groeiende binnenlandse koffieconsumptie (ongeveer 5% per jaar) tot gevolg heeft. De verwachting is dat Brazilië binnenkort de Verenigde Staten inhaalt als grootste koffieconsument.

Ongeveer twee miljoen hectare aan land is gevuld met koffieplantages, hiervan is ongeveer 75% Arabica koffie. De belangrijkste productieregio’s zijn Sul de Minas, Matas de Minas, Cerrado, Chapadas de Minas, Mogiana, Paraná en Bahia. De plantages variëren in grootte van kleine familieplantages van minder dan 10 hectare tot gigantische plantages van meer dan 2.000 hectare. Het grootste deel van de productie wordt verwerkt met behulp van de zongedroogde en semi gewassen methode.

Plantage

Bota Fora is een plantage gelegen in de regio Mantiqueira de Minas in het Zuid-Oosten van Brazilië. In de bergen van Carmo de Minas groeit deze koffie op 1.100 tot 1.300 meter hoogte.
Bota Fora staat al jaren lang bekend om de hoge kwaliteit bonen die deze plantage levert. Dit komt door de goede groeiomstandigheden, mineraalrijke grond en de expertise van de boer. Er wordt samengewerkt met het coöperatief Cocarive. Cocarive deelt haar kennis met de boeren en adviseert ze op het gebied van beplanting, cultivering en verwerkingsmethodes. Alle boeren aangesloten bij Cocarive hebben een certificaat van de Brazilian Specialty Coffee Association (BSCA). Dit certificaat betekent dat iedere stap in het productieproces zoveel mogelijk milieuvriendelijk uitgevoerd wordt en dat de plantage een goede en legale werkomgeving is.

Na de pluk worden de koffiebessen gepulpt en te drogen gelegd op de patio in de zon. Als de bonen gedroogd zijn tot een vochtigheid van 12% worden de bonen opgeslagen om te stabiliseren. Vervolgens worden de bonen door het coöperatief getest om daarna geëxporteerd te worden.

Omschrijving

  • Regio:Carmo de Minas
  • Plantage:Bota Fora
  • Groeihoogte:1.100 - 1.300 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Yellow Bourbon
  • Proces:Pulped Natural
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!