Geen producten in uw winkelmand.

Ethiopië Yirgacheffe Kochere

Ethiopie Kochere

Ethiopië Washed Yirgacheffe Kochere

Smaakomschrijving: jasmijn, framboos, limoen.

Ethiopië

Volgens velen is Ethiopië ‘the home of coffee’; de koffieplant zou hier door een schaapsherder (Kaldi) zijn gevonden. De plant is later via het Midden Oosten en daarna Europa verder over de wereld verspreid. Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. De vijf belangrijkste koffieregio’s zijn: Djimmah, Limmu, Harrar, Yirgacheffe en Sidamo. Ethiopische koffie staat bekend om zijn grote diversiteit aan smaken en daardoor is de koffie erg geliefd onder koffiebranders.

De koffie-industrie is erg belangrijk voor Ethiopië, omdat ongeveer 70% van de totale jaarlijkse inkomsten uit de export van koffie komt. Ongeveer 15 miljoen Ethiopiërs zijn werkzaam in de koffie-industrie. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

Plantage

Deze koffie is afkomstig uit de Yirgacheffe regio in het zuiden van Ethiopie. De Yirgacheffe regio staat bekend om zijn bloemige en fruitige koffies.

De naam van de koffie ‘Kochere’ komt van de washing station waar de koffiebessen verwerkt zijn. Ze verzamelen bessen van kleine boeren in de omgeving. De boeren hebben gemiddeld een plantage van minder dan 1 hectare groot, waarop maximaal 1500 koffiestruiken staan.
Eén struik produceert genoeg bessen voor 100 – 200 gram ongebrande (groene) koffie.

De Kochere washing station is eigendom van Israel Degfa. Israel besteedt veel tijd aan het verteren van de kwaliteit van de aangekochte bessen en betere verwerking bij zijn washing station. Daarnaast steunt hij sociale projecten zoals de financiering van locale weeshuizen.

 

Omschrijving

  • Regio:Kochere, Gedeo
  • Plantage:kleine boeren in Kochere regio
  • Groeihoogte:1.900 - 2.100 meter
  • Varieteit:Heirloom
  • Proces:Gewassen
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!