Geen producten in uw winkelmand.

Ethiopië Natural Yirgacheffe Aramo

Ethiopie Aramo

Ethiopië Natural Yirgacheffe | Aramo

Passiefruit, meloen, bloemig

Ethiopië

Volgens velen is Ethiopië ‘the home of coffee’; de koffieplant zou hier door een schaapsherder (Kaldi) zijn gevonden. De plant is later via het Midden Oosten en daarna Europa verder over de wereld verspreid. Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. De vijf belangrijkste koffieregio’s zijn: Djimmah, Limmu, Harrar, Yirgacheffe en Sidamo. Ethiopische koffie staat bekend om zijn grote diversiteit aan smaken en daardoor is de koffie erg geliefd onder koffiebranders.

De koffie-industrie is erg belangrijk voor Ethiopië, omdat ongeveer 70% van de totale jaarlijkse inkomsten uit de export van koffie komt. Ongeveer 15 miljoen Ethiopiërs zijn werkzaam in de koffie-industrie. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

Plantage

Deze koffie is afkomstig uit de Yirgacheffe regio in het zuiden van Ethiopie. De naam van de koffie ‘Aramo’ komt van het ‘washing station’ en coöperatief waar de koffiebessen vandaan komen. Het Aramo coöperatief werd in 1975 opgericht en bestaat uit ongeveer 2.250 kleinschalige boeren, met elk ongeveer 2 hectare land.
Het coöperatief is sinds 2002 onderdeel van ‘Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperative Union’. Zij zorgen voor de marketing en verkoop van de ‘Aramo’ koffie.

De bessen zijn verwerkt volgens de ‘Natural’, zongedroogde methode, waardoor de koffie zijn kenmerkende intens fruitig en bloemige aroma krijgt.

Omschrijving

  • Regio:Aramo, Gedeo
  • Plantage:Aramo coöperatief
  • Groeihoogte:1.800 - 2.100 meter
  • Varieteit:Heirloom
  • Proces:Natural (zongedroogd)
  • Categories:,
Ik wil deze koffie, naar de webshop!