Geen producten in uw winkelmand.

Ethiopië Limu Galeh

Ethiopie Galeh

Ethiopië Limu Galeh

Fris, perzik, amandel en karamel.

Ethiopië

Volgens velen is Ethiopië ‘the home of coffee’; de koffieplant zou hier door een schaapsherder (Kaldi) zijn gevonden. De plant is later via het Midden Oosten en daarna Europa verder over de wereld verspreid. Ethiopië produceert jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen zakken koffie van 60kg, waarvan ongeveer de helft in het land zelf wordt geconsumeerd. De vijf belangrijkste koffieregio’s zijn: Djimmah, Limmu, Harrar, Yirgacheffe en Sidamo. Ethiopische koffie staat bekend om zijn grote diversiteit aan smaken en daardoor is de koffie erg geliefd onder koffiebranders.

De koffie-industrie is erg belangrijk voor Ethiopië, omdat ongeveer 70% van de totale jaarlijkse inkomsten uit de export van koffie komt. Ongeveer 15 miljoen Ethiopiërs zijn werkzaam in de koffie-industrie. Er zijn een aantal grote plantages, maar het grootste gedeelte van de productie is afkomstig van kleine producenten.

Plantage

Deze koffie is afkomstig uit de Galeh regio in het westen van Ethiopie. De naam van de plantage is Limu Kossa en deze bonen komen specifiek van een gedeelte van de plantage, een microlot genaamd Galeh. De eigenaar van deze plantage deelt zijn kennis en vaardigheden met boeren van omliggende plantages. Zo zorgen ze ervoor dat de kwaliteit van de koffie verhoogd maar ook opbrengst voor de boeren. Daarnaast besteed hij een deel van zijn opbrengst aan educatie en medische zorg voor de gemeenschap.

 

De bessen zijn verwerkt volgens de gewassen methoden en hebben een fermentatie proces ondergaan van 12 uur.

Omschrijving

  • Regio:Galeh, Djimah
  • Plantage:Limu Kossa
  • Groeihoogte:1.850 - 2.100 meter
  • Varieteit:Heirloom
  • Proces:Gewassen
  • Categories: