Geen producten in uw winkelmand.

Burundi Washed Masha

Burundi Masha

Burundi Washed Masha

Smaakomschrijving: ahornsiroop, blauwe bessen

Burundi

Burundi is met een inwoneraantal van 9 miljoen mensen één van de kleinste producerende landen in Oost Afrika. Ongeveer 800.000 families met elk ongeveer 150 tot 200 koffieplanten zijn voor hun hoofdinkomen afhankelijk van de productie van koffie.
De koffie wordt verbouwd op een hoogte tussen 1.500 en 2.000 meter en voornamelijk verwerkt volgens de gewassen methode (“fully washes”). Burundi heeft met behulp van de Wereldbank flink geïnvesteerd in het bouwen van ‘washing stations’ en aanplantingsprogramma’s. In Burundi bevinden zich nu 140 van dergelijke washing stations op strategische locaties in de verschillende productieregio’s.

Plantage

De koffie is afkomstig van een lokale gemeenschap in het Kayanza district en verwerkt in het Masha washing station (plaats waar de koffiebessen verwerkt worden). Het Masha washing station heeft ongeveer 3500 geregistreerde producenten, verspreid over 12 collies (heuvels).
In totaal verwerkt Masha ongeveer 750 ton koffie per year. Alle aangesloten boeren zijn ‘smallholders’ met ongeveer 470 koffiestruiken per plantage.

In Burundi kunnen de washing stations boeren bereiken binnen een straal van 3km. Als de washing station te ver weg ligt, verkopen de boeren de bessen aan tussenpersonen, vaak tegen een minder gunstige prijs. Om dit te voorkomen heeft Masha ‘collection centers’. Deze collection centers zorgen ervoor dat boeren tot 9 km ver hun koffiebessen aan Masha kunnen leveren. Dit is een groot pluspunt omdat boeren niet zo ver hoeven te reizen met hun koffiebessen. Daarnaast bevordert de kortere reistijd de kwaliteit en krijgt de boer een betere prijs.

 

Omschrijving

  • Regio:Kayanza
  • Plantage:Masha CWS
  • Groeihoogte:1.675 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Bourbon varieties
  • Proces:Gewassen
  • Categories:

Sectie

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.
Naar de Webshop!