Geen producten in uw winkelmand.

Brazilië Natural Sitio do Cruz

Brazilië

Brazilië Natural Sitio do Cruz

Smaakomschrijving: chocolade, hazelnoot

Brazilië

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld. Het land produceert ongeveer een derde van de totale wereldproductie. Brazilië kent een snel groeiende middenklasse wat een snel groeiende binnenlandse koffieconsumptie (ongeveer 5% per jaar) tot gevolg heeft. De verwachting is dat Brazilië binnenkort de Verenigde Staten inhaalt als grootste koffieconsument.

Ongeveer twee miljoen hectare aan land is gevuld met koffieplantages, hiervan is ongeveer 75% Arabica koffie. De belangrijkste productieregio’s zijn Sul de Minas, Matas de Minas, Cerrado, Chapadas de Minas, Mogiana, Paraná en Bahia. De plantages variëren in grootte van kleine familieplantages van minder dan 10 hectare tot gigantische plantages van meer dan 2.000 hectare. Het grootste deel van de productie wordt verwerkt met behulp van de zongedroogde en semi gewassen methode.

Plantage

Sitio do Cruz is een relatief nieuwe plantage, gelegen in de bekende Carmo de Minas regio. Tot 2011 werden er alleen koeien gehouden en melk geproduceerd. Ieder jaar werd er 30% van de plantage omgevormd voor de productie van koffie. Met de ‘specialty coffee’ markt in gedachte werden er Yellow Bourbon en Catucai variëteiten geplant. Indrukwekkend genoeg wist Rogério Rodrigues Pereira meteen een plaats in de Braziliaanse Cup of Excellence natural competitie te veroveren in 2015, met wat Sitio do Cruz’ eerste volledige oogst moet zijn  geweest!
Deze partij van Sitio do Cruz is verwerkt volgens de ‘Natural’ (zongedroogd) methode. De plantage is gelegen op 1.300 meter boven zeeniveau, een hoogte die vrij zeldzaam is in de Braziliaanse koffieregio’s.

 

Omschrijving

  • Regio:Carmo de Minas
  • Plantage:Sitio do Cruz
  • Groeihoogte:1.300 meter boven zeeniveau
  • Plantvariëteit:Yellow Bourbon
  • Proces:Natural
  • Categories:
Ik wil deze koffie, naar de webshop!